Lees wat onze klanten zeggen   |    Bel ons op 050/42.52.59

PARTNER VOOR DE HORECA

Bobonne is enkel verkrijgbaar bij horeca. Horeca die weet dat goede kwaliteit het verschil kan maken.

MEER OMZET EN MARGE

onze belofte is dat u met Bobonne meer omzet en marge zal genereren.

MEER DAN LEKKER ROOMIJS

Bobonne biedt tevens een uitgekiend assortiment patisserie, overheerlijke moelleux en chocomousse alsook artisanale koekjes & koffiegarnituren.

KLEIN MAAR FIJN

Bobonne heeft geen zotte ambities, maar wil lange termijn relaties bouwen met zij die zich willen onderscheiden op kwaliteit.

Luc Ackaert | Zaakvoerder Bobonne
Bobonne's verhaal

Hoe is het allemaal begonnen ?

Zaakvoerder Luc vertelt zijn verhaal

Heb je even.. ..het is geen vader op zoon verhaal….alhoewel …mijn ouders zijn wel steeds in de horeca actief geweest.  Zelf ben ik economist van opleiding en heb bij verschillende grotere firma’s gewerkt … op een bepaald moment had ik genoeg van het “hotel in, vliegtuig uit…“-leven & heb ik een pauze genomen.. Ik ben toen zelfs per fiets naar Compostella gereden! Zo ben ik in januari 2011 compleet ‘herbronnen’ teruggekeerd naar België. Als bij wonder, of toch weer niet, kwam ik gauw erna in contact met iemand die een ijssalon uitbaatte in Blankenberge (mijn geboortestreek). Die persoon wilde het roomijs ook buiten de eigen tearoom vermarkten…’ Ik zag hierin een kans, stelde een businessplan op, verzamelde financiële partners en zo geschiedde.

Wat is de filosofie achter Bobonne

Onze visie wordt gedragen door 2 elkaar versterkende pijlers, de eerste pijler is het Product, waarbij we resoluut gaan voor de lekkerste producten, van het soort waarvoor de mensen terugkomen. De tweede pijler is Partnership, Bobonne wil een partner zijn voor de horeca die zich wil onderscheiden. Bobonne wil echt meedenken en meewerken aan een lange termijn relatie en samen naar oplossingen zoeken die de omzet en marge verbeteren.  

De productfilosofie van Bobonne is gebaseerd op kwaliteit en authenticiteit..de lekkerste producten maken doen we door gebruik te maken van echte ingrediënten…. zo wordt ons vanilleroomijs gemaakt met vanille uit Madagaskar en niet met aroma’s van vanille zoals bij industrieel ijs. Iedereen heeft die lekkere smaak van vroeger nog in zijn geheugen…. die smaak aanbieden is ons doel… vandaar onze slogan De smaak uit je kindertijd. Vroeger had je in elke gemeente wel een zaak die gekend was voor hun lekker artisanaal roomijs, nu heb je die nog steeds, maar het worden er steeds minder, met Bobonne willen we die trend keren, we willen terug meer zaken waar de liefhebbers een blokje voor omlopen, zaken die als het ware roomijsbestemmingen zijn. 

Daarnaast ben ik dus ook economist en is het doel steeds geweest ervoor te zorgen dat onze klanten hun omzet en marge zien verhogen.. anders blijft het verhaal niet duren… zo hebben wij een originele verwenkoffie ontwikkeld met onze artisanale ijspralines en een verfijnd koffielikeurtje.. zeer eenvoudig te bedienen.. nooit  geen verlies & uiteraard heel lekker. We helpen onze klanten ook om hun desserten in de kijker te zetten.. zo kunnen we voor de BOBONNE klanten een stijlvolle dessertkaart maken die echt een verschil maakt in het aantal verkochte desserten.  

Hoe ben je op de naam Bobonne gekomen?

Ieder zijn vak.. ik wist heel goed wie of wat we wilden zijn maar een naam hadden we nog niet.. ik  heb toen een ganse reeks smakelijke woorden op papier gezet die onze eigenheid uitdrukten .. van rosbief op zondag..tot hutsepot, oliebollen en dies meer .. .en heb toen een professionele copywriter onder de arm genomen om met verschillende namen te komen die dat alles samenvatten.. het waren een stuk of 20 namen herinner ik me. We zijn dan met een 4 personen gaan samen zitten en hebben elk onze 3 favoriete namen opgeschreven.. Bobonne stond in elk lijstje en de keuze was dan ook gauw gemaakt.. Onder het logo van het Bobonne ijs staat in het klein “crème à la glace”, dit is een kleine toevoeging van mezelf en een knipoog naar mijn jeugd in Blankenberge..waar in de zomer de ijsventer op het strand luidkeels riep “ijskreem, crème à la glace” ..goed fout qua Frans, maar o zo leuk!’

Wat brengt de toekomst?

Ik heb Bobonne steeds gezien als een locomotief met wagonnetjes aan.. in het begin waren er enkel ijs en ijspralines, ondertussen hebben we een aardig assortiment patisserie en hebben we nu ook “koekjes & koffiegarnituren”.. . dus wie weet wat zit er in het volgende wagonnetje….één ding is zeker het zal een authentiek & lekker wagonnetje zijn.

Kennismaken met Bobonne?

Neem contact met ons op 

+32 (0)50 42 52 59

Kennismaken met Bobonne?